pátek 6. května 2016

Ovocný pohár s domácí vanilkovo-smetanovou zmrzlinou

 V minulém příspěvku jsem psala, že jsem si potřebovala "obalit nervy". Dostala jsem chuť na pohár. Něco ve smyslu horkých malin se zmrzlinou.


 Podle receptu v Kuchařce ze Svatojánu jsem poprvé vyzkoušela domácí smetanovou zmrzlinu. Jen jsem do ní kromě salka, zakysané smetany a šlehačky dala ještě vanilková semínka. Vše se dohromady šlehá 5 minut a pak nalije do dózy a dá do mrazáku. Zmrzlina je vynikající, ale příště tam zkusím dát pro odlehčení i bílý jogurt. Dám vědět, co mi víc chutná. V létě se budu těšit na sorbety, ale mít v zásobě i smetanovou zmrzku se hodí.
 Žádne bio se nekoná. V mrazáku jsem měla lesní směs mraženého ovoce. To jsem nasypala do rendlíku, posypala třtinovým cukrem a přivedla k varu, krátce povařila a vypla. Už jen tahle skoro marmeládová směs je sama o sobě vynikající.
 Horké ovoce jsem dala do misky a na něj nalámala čokoládu, počkala až se rozpustí a trochu jí rozmíchala po povrchu lžičkou. Na horkou směs jsem nakladla zmrzlinu, na zmrzlinu dala bílý jogurt Hollandia a vše trochu po povrchu přelila šťávou z ovoce. Pohár jsem dozdobila máslovými sušenkami. Dát si můžete cokoliv. Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť!

Horké ovoce s čokoládou

Domácí vanilkovo-smetanová zmrzlina


Jogurt nahoru a dozdobit.

Pak už jen noříte lžičku do hromady slasti.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.