Podle receptu v Kuchařce ze Svatojánu jsem poprvé vyzkoušela domácí smetanovou zmrzlinu. Jen jsem do ní kromě salka, zakysané smetany a šlehačky dala ještě vanilková semínka. Vše se dohromady šlehá 5 minut a pak nalije do dózy a dá do mrazáku. Zmrzlina je vynikající, ale příště tam zkusím dát pro odlehčení i bílý jogurt. Dám vědět, co mi víc chutná. V létě se budu těšit na sorbety, ale mít v zásobě i smetanovou zmrzku se hodí.
Žádne bio se nekoná. V mrazáku jsem měla lesní směs mraženého ovoce. To jsem nasypala do rendlíku, posypala třtinovým cukrem a přivedla k varu, krátce povařila a vypla. Už jen tahle skoro marmeládová směs je sama o sobě vynikající.
Horké ovoce jsem dala do misky a na něj nalámala čokoládu, počkala až se rozpustí a trochu jí rozmíchala po povrchu lžičkou. Na horkou směs jsem nakladla zmrzlinu, na zmrzlinu dala bílý jogurt Hollandia a vše trochu po povrchu přelila šťávou z ovoce. Pohár jsem dozdobila máslovými sušenkami. Dát si můžete cokoliv. Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť!
Horké ovoce s čokoládou |
Domácí vanilkovo-smetanová zmrzlina |
Jogurt nahoru a dozdobit. |
Pak už jen noříte lžičku do hromady slasti. |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.