středa 14. května 2014

Salát z červené řepy s mozzarellou

Salát z červené řepy s mozzarellou


Málem bych zapomněla, že jsem v rámci dubnové výzvy vyzkoušela ještě tento recept z knihy o zdravém těhotenství.




Co je potřeba (pro cca 4osoby): červená řepa (600g), mozzarella (200g), limetka (100g, použila jsem citron), cukr (20 g, na ten jsem zapomněla), olivový olej (20g), rukola, vlašské ořechy a sůl.

Postup: Do osolené vody vložte omytou řepu, přidejte cukr, aby řepa nezešedla a vařte asi hodinu. Uvařenou měkkou řepu opatrně oloupejte a nakrájejte na plátky. V misce řepu dochuťte marinádou z olivového oleje, limetkové nebo citrónové šťávy a soli. 5epu rozložte na talíř, poklaďte nakrájenou mozzarellou, poklaďte rukolou a posypejte podrcenými vlašskými ořechy.

Salát nebyl špatný, ale mozzrellu mám přeci jen raději s rajčaty a červenou řepu také ocením víc v jiných úpravách. Na tuto kombinaci mi přijde rukola moc hořká. Použila bych jiný druh salátu. Třeba polníček, špenát nebo římský salát,... .


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.