Mé vegetariánské hody
Jsem masožravec a vždy budu, ale občas jsou dny, kdy potřebuji od masa pauzu i já. Pro zdravě z mého stolu jsem okusila novou plodinu - lilek a další recept je na světě.
Pečený lilek s mozzarellou
No, lilek mě moc nenadchl, ale občas jej do jídelníčku zařadím. Chci najít úpravu, která mi bude chutnat. Co jsem vyrobila bylo dobré, ale v této úpravě mi lilek připomínal trochu konzistencí a něčím v chuti houby, které absolutně nesnáším (bohužel po nich zvracím). Komu tohle nevadí, bude mu lilek z trouby opravdu chutnat.
Okořeňte jej dle libosti. Já použila trochu soli, tamari, a nakonec směs na americké brambory, jo a taky provensálské koření. Grilovala jsem lilek asi 10 minut v troubě a pak jsem přidala ještě papriku, rajčata a na vše dala mozzarellu. Jakmile se roztekla, bylo hotovo.
Servírovat můžete k čemu vás napadne nebo si to dát na večer jen tak. Já si udělala vaječnou omeletu a kus kus. Ten jsem zalila vodou, osolila, přidala trochu kari a tamari.
Vypadá to parádně! :))
OdpovědětVymazatDíky :-)
OdpovědětVymazat