čtvrtek 14. dubna 2016

Co jsem vařila 14

"Číno-Indie" 

 


Rýži basmati miluji. Doma už ani jinou nevařím. Nedám vám přesný recept a to mě tentokrát mrzí, protože tahle směs k rýži, která trochu něčím připomínala čínu a něčím trochu indickou kuchyni, byla fakt vynikající a i manžel říkal, ať si zapíšu tu kombinaci koření. Je to jako vždy. Pořád jsem se k zapsání receptu chystala, až jsem se k tomu nedostala a zapomněla. No nic, třeba se mi ještě někdy podaří uvařit něco tomu hodně podobného.



Z fotodokumentace se dá odvodit dost věcí. Použité maso bylo mleté kuřecí. tady drůbež bude působit jemněji než třeba mleté hovězí nebo vepřové. Kdo maso nerad, vynechá. Osmahla jsem maso, okořenila (což je to zásadní, co nevím), pak přidala nakrájenou zeleninu - mražený hrášek s mrkví, pak červenou a žlutou papriku, nakonec brokolici. Aby nebyla rýže suchá je dobré udělat směs se šťávou.

Koukáte správně, jestli vidíte vánoční ubrousek. Ještě jich pár zbylo.

Koření tipuji na směs - sůl, pepř, kari, garam masala, tamari, datlový sirup, citrónová šťáva. Nejspíš jsem směs i podlila zakysanou smetanou nebo šlehačkou na zjemnění.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.