čtvrtek 20. června 2013

Tuňákovo-zeleninový salát

Tuňákovo-zeleninový salát


Tak jsem dnes s malou vyrazila dopoledne do mini Tesca poblíž. Měla jsem velkou chuť na salát. Potřebovala jsem něco zeleného.
Bohužel dnes mě Tesco zklamalo. Obyčejně se tam dopoledne dá ještě něco vybrat. Měli tam děsný bugr. Nedoplněné potraviny, chyběly cenovky, vše bylo zpřeházené, kvůli čemž jsem nakonec, celá zblblá, koupila omylem tuňáka v rostlinném oleji místo vlastní šťávy. Jakoby se tam přehnal tajfun. Alespoň měli krásná rajčata a salátové okurky v akci. Nakonec jsem "zpatlala" tenhle recept pro výzvu Zdravě z mého stolu zde (i když by k pár ingrediencím asi někdo měl výhrady). Porce je na jednu menší mísu. Já to měla k obědu i svačině, takže si množství upravte dle vašich potřeb.

Co je potřeba:
  • 1 salátová okurka
  • rajčata (asi 3-4ks, střední velikost)
  • tuňák (lépe ve vlastní šťávě, já dnes omylem sáhla po tom v rostlinném oleji)
  • 1 vejce
  • bio sójová omáčka nebo tamari (1-2 lžíce, dle chuti)
  • bílý jogurt (cca 4-5 lžic)
  • majonéza yofresh (nemusí být, dala jsem 2 lžičky)

Postup:
Nakrájejte zeleninu na kousky. Vejce uvařte natvrdo. Vše smíchejte v míse. Majonézu dávat nemusíte. Přikusujte k tomu cereální pečivo. Já si dala grahamovou bagetku. Výsledek sice nevypadá jako od food stylisty, ale mě to moc chutnalo.

Dobrou chuť



Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.