pátek 28. června 2013

Kedlubnová omeleta s rajčaty

Kedlubnová omeleta s rajčaty


Dnes se mi nechtělo vyvářet a tak jsem opět spotřebovala to, co v lednici vypadalo, že se brzy zkazí. Tak vznikl další recept pro Zdravě z mého stolu (zde).




Co je potřeba (1 porce):

  • kedluben
  • rajče (1 velké či dvě menší)
  • 2 vejce
  • pažitka
  • sójová omáčka
  • sýr na posypání ( já použila 1 plátek 20% eidamu)
  • panenský kokosový olej na vymazání



Postup:

Očistěte zeleninu. Nastrouhejte kedluben nahrubo. Teflonovou pánev jsem pouze vymazala kokosovým olejem. Na zahřáté pánvi 2-3 minuty osmahněte nastrouhaný kedluben. Zalijte rozšlehaným vejcem se 2 lžičkami sójové omáčky. Po chvíli obraťte. Omeleta se nejspíše potrhá, ale po obrácení to jde ještě vařečkou "uhňácat" zpět do požadovaného tvaru. Obložte rajčetem a sýrem. Po dokončení posypejte nasekanou pažitkou.


                                                   Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.