úterý 18. června 2013

Krůtí prsa s Tamari omáčkou

Krůtí prsa s Tamari omáčkou


Nemohla jsem novinku, o níž jsem psala (http://www.myamiablelife.blogspot.cz/2013/06/shoyu-tamari.html), hned nevyzkoušet a tak jsem vytvořila tento recept z tamari, krůtího masa a toho, co vyplivla lednice.


Co je potřeba:
  • krůtí prsa (2 porce)
  • červená paprika (2ks)
  • rajčata (2ks)
  • Tamari
  • bazalka
  • mletý fenykl
  • pepř
  • sůl
  • palmovo-kokosový olej (cca 1 lžíce)
Jako přílohu jsem dnes zvolila vařené brambory posypané sušenou natí petržele. Zítra to vidím na rýži basmati nebo natural.

Postup: 
Na oleji osmahneme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opatrně posolíme (solte méně než jste zvyklí, protože tamari je slané dost), opepříme, přidáme mletý fenykl a bazalku. Po minutě podlijeme omáčkou tamari. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku, aby se jen prohřála. Jakmile je maso úplně hotové, vypneme plamen a vmícháme nakrájená rajčata. Mezitím se nám v hrnci uvařily brambory. Vše trvá maximálně 30 minut.


                                                                   Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.