úterý 25. června 2013

Kuřecí s kořenovkou a masalou

Kuřecí s kořenovkou a masalou


Další z receptů pro Zdravě z mého stolu (zde). Z farmářských trhů jsem si donesla hromadu jarní cibule a tak jsem musela vymyslet, jak ji šikovně upotřebit. Zde máte výsledek dnešního snažení.


Co je potřeba:

  • kuřecí prsa
  • jarní cibule
  • mrkev
  • celer
  • rajče (já použila dvě, co už bylo třeba zužitkovat, jinak bych je nedávala)
  • olivový olej
  • lžička másla
  • tamari nebo sójová omáčka (ty pravé, ne levné z obchoďáku plné chemie)
  • koření: garam masala (tou jsem opravdu nešetřila), sůl, mletý zázvor (také jsem jej dala bohatě), mletý fenykl

Postup:

Načistěte a nakrájejte zeleninu. Na hluboké pánvi rozehřejte olej. Osmahněte kuřecí maso (můžete jej nakrájet na kostky či nechat vcelku). Až se maso zatáhne přidejte bílou část cibule. Okořeňte "směsí" Dělám to od oka a dle chuti. Ze začátku spíš méně a postupně s přidáváním dalších ingredienci dokořeňuji. Přihoďte celer, za minutu mrkev. Zalijte Tamari a přiklopte. Nechejte lehce podusit. Asi budete muset směs trochu podlít vodou, aby se nepřipálila. Jakmile se dodělá maso, přidejte rajče, pokud chcete. Dochuťte.
Jako přílohu jsem dnes zvolila rýži basmati. Hodí se k tomu i těstoviny, brambory a pečivo.

                                                Dobrou chuť!

 


2 komentáře:

  1. Krásně barevný pokrm.
    Tak se mi to líbí. Tak to mám ráda. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju! Snažím se jíst i očima. :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.