neděle 23. dubna 2017

Babiččina moudra

  Moudrosti mých babiček mě fakt baví: "Je mi osmdesát. Trvalo mi jen šedesát let, abych si uvědomila, že jsem vůl."


Výsledek obrázku pro rady babiček
Výsledek obrázku pro little devil cartoon granny  Mám jednu takovou docela svéráznou babičku. Rady pro hospodyňky neudílí. Jak říká, kuchyň je pro ni minové pole. Je to tak. V životě jsem ji neviděla vařit. Umí jen čaj a kafe. Táta si vzpomíná z dětství na jeden pokus nejdražší polévky v historii naší rodiny. Bylo to jako když vaří pejsek s kočičkou...a za stálého míchání lejeme do hajzlu. Když jsem se u ní kdysi chystala uvařit jen těstoviny se sýrovou omáčkou, zmocnila se jí hrozitánská panika. Ujistila jsem ji, že jedinou asistenci budu potřebovat při konzumaci a ať raději tedy opustí, pro ni, radioaktivní prostor. Při každé další návštěvě měla nakoupeno tolik hotového (a samozřejmě nezdravého) jídla, že by tím krmila mongolskou vesnici týden. Hlavně abych u ní už nikdy nemusela znovu vařit. Nicméně když mi radu někdy dala, stálo to za to.

 "Ále, uhry, z toho nic nedělej. Až se pořádně pomiluješ, tak se to ztratí. Ale musí to stát za to!" to mi bylo někdy mezi třinácti a patnácti.

Reakce na módní vlnu metrosexuálů:"Správný valach má srmdět i z fotky.".

O výběru správného partnera: "Když do pekla, tak jedině na pěkném koňovi!".

Druhá babička mě nedávno taky dobře dostala:
"Babi, jeden člověk a jsi roztahaná ve třech místnostech. Já potřebuju alespoň ten sušák na prádlo pro čtyři lidi (tři děti a já). Ukliď si prosím ten nepořádek. Je tu bordel jak v tanku!"
"To je blbost. V tanku být bordel nemůže. Málo místa, vojáci mají pořádek." Boduje
"Fajn, tak si prosím úsporně ukliď jako v tanku."

Taky máte babičky, co vám umí do života skvěle poradit nebo vás setřít?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.