pátek 25. dubna 2014

Co jsem vařila 10

Tentokrát spíš vegetariánsky


Kupodivu budu mít do dubnové výzvy spíš nové potraviny než recepty. Alespoň mám tyto dva. Jsou vegetariánské, ale samozřejmě kdo chce, může do každého receptu přidat maso, šunku, nebo slaninu... My byli po velikonočním víkendu "přemasovaní", takže jsme zatoužili po něčem lehčím.




Cizrna se zeleninou

Na recept se můžete těšit zítra. :-)

 

Grahamové špagety s parmazánovo-zeleninovou směsí


Co je potřeba:
  • grahamové špagety
  • parmazán (grand moravia nebo podobný sýr)
  • cibule 1ks
  • pórek
  • rajčata - 5ks
  • rajčatový protlak s kousky rajčat 500ml
  • česnek - 2stroužky
  • olej
  • tamari nebo sójová omáčka
  • bazalka, oregano
  • sůl
  • pepř


Postup:
Načistíme zeleninu a nakrájíme na drobno. Ráda si vše nachystám do misek a pak to jen přihazuji do hrnce či pánve. V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Osmahneme cibuli, přidáme pórek a osmahneme také. Přidáme rajčata a stále mícháme. Až rajčata změknout, přidáme protlak. Chvíli povaříme. Ochutíme přidáním tamari, soli, pepře, bazalky a oregana. Promícháme a vaříme na mírném ohni. Přidáme cca 1/3 nastrouhaného parmazánu. Jakmile si chuť "sedne", prolisujeme česnek. Množství záleží na tom, co máte rádi. Vypneme sporák a necháme směsna něm "dojít". Česnek je lepší už nevařit. Podle návodu uvaříme těstoviny. Doporučuji nahřát talíř či misku, ve které budeme jídlo servírovat. Těstoviny by ve směsi neměly plavat. posypeme strouhaným parmazánem.




                                                        Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.