Pečená treska s cherry rajčátky
Další z receptů, které jsem vyzkoušela z knihy Zdravé těhotenství. Výsledek tak můžu připojit ke své tříbarevné výzvě.
Co je potřeba (pro 4 osoby):
- 10g olivového oleje
- 50g cibule ( 1 malá cibulka nakrájená na tenké plátky - já prostě použila cibuli, co jsem měla)
- 20g česneku ( 2 stroužky nakrájené na tenké plátky - já použila 3 stroužky)
- 4 filety tresky o 200g ( celkem 800g )
- nasekaná petrželová nať nebo jarní cibulka ( já měla jarní cibulku a přisypala jsem na ochucení trochu sušené petrželové nati )
- 1 citron nakrájený na tenké plátky
- 100g cherry rajčátek nakrájených na půlky či čtvrtky ( já dala o pár kuliček víc)
- sůl
- přidala jsem ještě cca lžíci tamari omáčky
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si pečící papíry ve formě čtverce o délce asi 40 cm. (doporučuji více)
- Nakrájejte cibuli a česnek.
- Rozehřejte v pánvi olivový olej, přidejte cibuli s česnekem a opečte.
- Tuto směs navršte na střed pečícího papíru
- Přidejte filet, osolte, posypte petrželkou, vrch ozdobte plátky citrónu a cherry rajčátky.
- Zvedněte dvě protější strany papíru, přetáhněte je přes náplň a pevně přehněte. Opakujte i se zbývajícími stranami. Ujistěte se, že náplň nemůže nikde vytéct. - Tohle byl kámen úrazu, protože se mi to nepovedlo a šťáva mi vytekla na plech, který jsem musela podlít nakonec vodou, abych tresku dopekla. I tak mi bohužel přišla docela tuhá. Zkrátka nebylo úplně ono. Udělala bych líp, kdybych pečícím papírem vystlala pekáček s víkem, směs rovnou lehce podlila a pekla přiklopené.
- Pečeme na plechu asi 20-25 minut při 200°C. Po upečení servírujte třeba i samotné nebo si zvolte přílohu dle vaší chuti. V receptu doporučují šťouchané brambory. Nám stačily ty vařené.
Recept zkusím znovu zopakovat, ale musím udělat pár úprav, aby se ryba tentokrát lépe upekla. nejvíc mi chutnaly upečená cherry rajčátka a pak cibulová směs. S bramborem a salátovou okurkou se to hezky doplnilo.
Hm, vypadá to báječně. Vyzkouším.
OdpovědětVymazat