středa 9. března 2016

Tříbarevný raw dortík

Tříbarevný jahodový raw dortík





Další z mých raw hrátek. Je to už starší pokus, ale ještě jsem jej nedala na blog.
Dortík zaplnil menší talířek a stačí tak pro 3-4 lidi. Jako všechny raw sladkosti je totiž dost sytý.

Postup je v podstatě jednoduchý. Do každého patra namícháte to, co máte rádi tak, aby měly vrstvy odlišné odstíny a barvy.



Spodní vrstvu zde tvoří hlavně kešu ořechy, trochu vlašských ořechů a loupaných mandlí (lískáče už by byly moc tmavé), špetka soli, med a voda (nebo šťáva z pomeranče) dle potřeby. Dobře rozmixujte ořechy, přidejte zbytek a upatlejte těstíčko a natlačte do formičky. Já zde tvarovala rovnou na talířek ručně, ale formička je fakt lepší.

Střední vrstvu tvoří rozmixované sušené fíky (nebo datle), rozinky, brusinky, které jsem předtím máčela ve vymačkané šťávě z pomeranče. Přidala jsem do toho trochu kakaa, aby byla vrstva tmavší a dostala tak čokoládovější nádech. Pro silnější vrstvu a hutnější těsto používám buď den předem namočenou pohanku nebo strouhaný kokos.

Horní vrstvu tvoří rozmixované jahody s banánem, které by jen tekly, takže jsem musela trochu zahustit. Ještě nemám vychytané, aby to moc neteklo, takže až vymyslím, co mi tam nejlíp funguje, dám vědět.



Dortík nechejte vychladit v lednici dokud neztuhne. Po vyjmutí ihned podávejte a konzumujte.



                                                        Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.