Co jsem vařila 3
Další díl seriálu Co jsem vařila vám přináší něco pro děti, něco bezmasého a něco na mlsání.
Krůtí/ kuřecí se zeleninou a rýží (nejen) pro děti
Orestovala jsem maso v hrnci a přihodila zeleninu. Výběr je na vás, co jsem použila já, poznáte z fotky. Maso jsem po zatáhnutí MÍRNĚ opepřila, přidala mletý kmín, fenykl a zázvor a jen špetičku soli. Přihodila jsem tvrdou zeleninu a mírně osmahl a masem. Pak jsem přidala zbytek zeleniny, zalila vodou a nechala podusit. Uvařila jsem si rýži s hřebíčkem (stačí 3-5 ks a rýže pak krásně voní) a v misce vše pak promíchala. Mlsouni si můžou na to postrouhat sýr. Dcerce to moc chutnalo.
Polovinu už dcerka snědla :-) |
Gratinovaný květák s brokolicí
Recept na gratinovaný květák máte zde. Nyní jsem přidala navíc brokolici, vyměnila bílou mouku za pohankovou (nebo špaldovou, ta obsahuje lepek, takže směs drží líp nebo mouky namixujte) a udělala větší množství omáčky Mornay vzhledem k brokolici navíc. Dcerka tohle jídlo zbožňuje. Alespoň do ní dostanu brokolici. :-)
Francouzský hruškový koláč
Tenhle recept jsem našla v jednom čísle Apetitu a všichni jsme si jej zamilovali. Udělala jsem změnu v tom, že jsem bílou mouku vyměnila za špaldovou ( nebo ji namíchám s pohankovou) a bíly cukr za třtinový. Uklidňuji se tak tím, že je ten koláč trochu " zdravější". Není to nic dietního, ale když chcete zhřešit, tento koláč potěší. Je rychlý, jednoduchý, ne moc drahý (pokud nejsou drahé hrušky) a skvěle chutná.
Co je potřeba:
150g krupicového cukru2 vejce
70g hladké mouky
špetka soli
1 balíček prášku do pečiva
120g másla + na vymazání
hrušky (2-3 ks, záleží na velikosti formy a hrušek)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.