Co jsem vařila 2
Nějak teď nestíhám psát články pro blog. Blbé období trvá. Proto vám alespoň posílám další přehled celkem zdravých jídel, co jsem v poslední době vařila. Pokud budete mít zájem o recept na něco, co tu vidíte, napište mi do komentářů. Článek bych tak na vaše přání doplnila. Zatím se kochejte...
První várka |
Druhá várka |
Jen jsem se chtěla pochlubit. To je naše první balkónová úroda. Testovali jsme balkónová cherry rajčátka. Příští sezónu už si troufneme na pořádný keř rajčat. :-)
Losos pečený ve smetanovém nálevu
Eintopf pro dceru
Je to z kuřecího masa (nebo použijte krůtí maso), brambor, mrkve, celeru a květáku.
Eintopf 1 |
Eintopf 2 |
Rýžové nudle se zeleninou
Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu. Do rozehřátého woku (nebo hrnce) vlijte olej. Kombinuji řepkový olej s panenským bio kokosovým olejem. Na rozpálený olej hoďte nasekaný česnek. Jakmile zavoní, přidejte zeleninu. Pro vaření jsem si oblíbila mraženou směs od Bonduelle Sombrero mix. pak jsem měla ještě červenou papriku a zelené fazolky. Taky mražené. Ty doporučuji přelít převařenou vodou a hned studenou (změknou, nejsou horké a zachovají si svěží zelenou barvu). Potom je nasekejte na velikost soust. Bývají dost dlouhé. Stačí na polovinu nebo třetinu. Jakmile máte všechnu zeleninu, co chcete ve směsi mít ve woku, přidejte koření. Nepamatuji si přesně, co jsem použila, ale většinou to je mix sušeného mletého zázvoru, mletý pepř, koriandr, garam masala nebo kari nebo chilli, mletý fenykl. Nepřekombinujte. Doporučuji si vybrat max tři druhy koření. Potom trochu osolte. Zakápněte Tamari. Neustále promíchávejte. Přidejte rýžové nudle a znovu přidejte Tamari. Tentokrát nešetřete. Promíchávejte, nechejte vše propojit, nudle zahřát a můžete podávat.
Ty nudle vypadají skvěle! ♥
OdpovědětVymazat:-)
OdpovědětVymazatTak jsem tedy na nudle přidala i recept.
OdpovědětVymazat