Mandlovo-karobové tyčinky
Druhý z mých pokusů o to udělat vlastní raw sladkost naštěstí taky dopadl dobře. Vše se snědlo asi za dva dny a to mlsalo šest dospělých a jedno dítko. Dobré na tom je, že tyčinky vydržely déle než jeden den a to ne proto, že by nebyly tak chutné, ale proto, že byly tak syté, že se ke kávě prostě nedalo víc sežrat. Mít na tácu sladkosti z obchodu, sníme toho dvakrát tolik.
Sice vám prozatím nedám kompletní recept, neboť jsem si to nezapsala a přesně si nepamatuji, co jsem tam dala, ale bude se jednat maximálně o jednu nebo dvě věci, na kterých to nestojí. Větší problém je, že nevím poměr surovin, ale na tom chci stejně zapracovat, protože jsem chtěla udělat větší tyčinky (místo svačiny) a dost se to lámalo nebo drobilo.
Co je potřeba:
mandle (namočit den předem a naloupat)kešu (nebylo dost mandlí, tak je použila a docela to zafungovalo)
kokosová mouka
strouhaný kokos na ozdobu
karob
kakaový prášek (na zabarvení)
agávový sirup (příště chci zkusit med, mohlo by to pomoct lépe konzistenci)
troška vody
Postup:
Oloupané mandle a kešu pomeleme v mixéru a nasypeme do mísy. Přidáme kakaový prášek a karob. Postupně přidáváme agávový sirup a vodu a průběžně promícháváme tak, aby vzniklo těsto konzistence jako např. na vanilkové rohlíčky. Když je těsto moc tekuté, přidáme kokosovou mouku. Nebo ji přidáme i tak, ale dáváme pozor na konzistenci. těsto necháme chladit v lednici alespoň dvě hodiny (já nechala přes noc, protože jsem nestíhala). Dle libosti uválíme tyčinky nebo kuličky a balíme ve strouhaném kokosu.Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím, pište slušně a konstruktivně. Děkuji.